«Газова справа»: ВАКС арештував півмільйона євро екс-нардепа

12:18, 15 ноября 2019
Колегія Вищого Антикорсуду розглянула та задовольнила клопотання прокурора САП.
«Газова справа»: ВАКС арештував півмільйона євро екс-нардепа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 13 листопада, у Вищому антикорупційному суді відбулося судове засідання у кримінальному провадженні, обвинуваченими в якому є народний депутат VII скликання та його фінансовий директор — учасники так званої газової справи. Про це повідомляється на сайті суду.

У повідомленні йдеться, що колегія Вищого антикорупційного суду розглянула та задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про накладення арешту на грошові кошти екс-нардепа. А саме: кошти, які знаходяться на рахунку у банку Російської Федерації, та 500 тисяч євро, які, за версією слідства, колишній народний обранець перевів на рахунок компанії в Естонській Республіці 20 вересня 2019 року.

Варто зазначити, що, згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у справі про заволодіння стабкредитом НБУ

Крім того, ми писали, що суддя Антикорсуду роз’яснив, які злочини об’єднує термін «корупція»

Також відомо, що  у Антикорупційному суді відбулось чергове судове засідання у справі стосовно колишнього прокурора Генеральної прокуратури, викритого на отриманні 15 тис. доларів неправомірної вигоди.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України