Конституційний Суд України залучив спеціальних радників: імена

16:37, 12 декабря 2019
Функції спеціальних радників виконуватимуть Мірослав Гранат, Георгій Папуашвілі, Александру Тенасє.
Конституційний Суд України залучив спеціальних радників: імена
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конституційний Суд України залучив спеціальних радників з метою надання експертної допомоги в конституційних провадженнях за конституційними скаргами. Про це йдеться на офіційному сайті КСУ.

Так, для здійснення у Конституційному Суді України функцій спеціального радника залучено Мірослава Граната, Георгія Папуашвілі, Александру Тенасє.

Запровадження інституту спеціальних радників передбачено пунктом 3 Розділу IV «Перехідні положення» Закону України «Про Конституційний Суд України» від 13 липня 2017 року №2136-VIII. Для здійснення функцій спеціального радника може бути запрошений суддя у відставці іноземного органу конституційної юрисдикції або представник міжнародної організації, предметом статутного завдання якої є питання конституційного права.

Абзацом четвертим згаданого пункту передбачено, що забезпечення діяльності спеціального радника здійснюється за рахунок міжнародної технічної допомоги або міжнародних організацій.

Спеціальний радник може до початку розгляду справи Сенатом або Великою палатою надати свій письмовий обґрунтований юридичний висновок (amicus curiae) у справі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Велика палата КСУ перейшла до закритої частини розгляду справи щодо самоврядування в Києві.

Також ми повідомляли, що рішення КСУ, ухвалені з питань його виключних конституційних повноважень, не можуть бути оскаржені.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки