ВРП внесе Президенту подання про призначення судді ОАСК

12:43, 19 декабря 2019
Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо призначення на посаду судді ОАСК Ігоря Іщука.
ВРП внесе Президенту подання про призначення судді ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення Президентові України подання про призначення Ігоря Іщука на посаду судді окружного адміністративного суду міста Києва. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Зокрема, повноваження судді припинилися у зв’язку із закінченням строку, однак він обіймає посаду у відповідному суді. Іщук пройшов кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України його визнано таким, що відповідає займаній посаді, та рекомендовано для призначення.

Під час попереднього розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не виявлено відомостей, які не були предметом розгляду ВККСУ та яким Комісія не дала належної оцінки у межах процедури кваліфікаційного оцінювання стосовно кандидата, що свідчили б про невідповідність Іщука критерію доброчесності чи професійної етики.

За результатами розгляду рекомендації Комісії ВРП не встановлено обставин, які могли б бути підставою для відмови у внесенні подання Президентові про призначення судді. Тому ВРП вирішила внести Президентові України подання про призначення Ігоря Іщука на посаду судді ОАСК.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 19 грудня Вища рада правосуддя розглядає матеріали щодо призначення та звільнення суддів. 

Також ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді