ВАКС направив повістку екс-нардепу Онищенку в Німеччину

13:50, 30 января 2020
Обвинуваченого в організації «газових схем» затримали у Німеччині наприкінці 2019 року.
ВАКС направив повістку екс-нардепу Онищенку в Німеччину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд направив до ФРН запит про надання міжнародної правової допомоги, а саме про вручення повістки про виклик в судове засідання обвинуваченого у справі «газових схем» екс-нардепу Олександру Онищенку. Його затримали наприкінці минулого року у Німеччині. Відповідне рішення колегія ВАКС прийняла 23 січня 2020 року, передає прес-служба суду.

Як повідомляється, наразі Антикорупційний суд очікує на рішення ФРН щодо видачі затриманого обвинуваченого в Україну. Підготовче судове засідання призначено на 10:00 4 травня 2020 року.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що колегія суддів ВАКС прийняла рішення проводити судове провадження за відсутності обвинувачених, які вкотре не з’являються на судове засідання.

Сторона захисту і сторона обвинувачення стверджували, що Олександр Онищенко перебуває під вартою у відповідних органах Німеччини та чекає на рішення щодо його екстрадиції в Україну.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України