Північний апеляційний господарський суд провів перше судове засідання в EasyСon

17:00, 22 апреля 2020
Суди продовжують використовувати EasyСon для проведення засідань.
Північний апеляційний господарський суд провів перше судове засідання в EasyСon
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 квітня 2020 року Північним апеляційним господарським судом було вперше проведено відеоконференцію за допомогою онлайн-додатку «EasyСon». Про це повідомляє прес-служба суду.

Учасники справи можуть подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання.

Нагадаємо, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 № 169 визначено порядок подання заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, а також порядок підготовки та проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку забезпечується за допомогою комплексу засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

9 квітня 2020 року система введена в експлуатацію, а учасники судових процесів можуть звертатись із заявами про участь у засіданнях у режимі відеоконференції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що «монополія» лише однієї програми для проведення відеоконференцій в судах недопустима - це обговорювали на засіданні робочої групи Комітету.

Крім того, ми розповідали про EasyCon та інші програми відеоконференції: чи полегшать вони комунікацію учасників адміністративного процесу.

Також ми давали покрокову інструкцію щодо реєстрації в EasyCon.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва