Антикорсуд ухвалив вирок у справі про одержання хабаря адвокатом

19:10, 12 июня 2020
ВАКС призначив штраф обвинуваченому.
Антикорсуд ухвалив вирок у справі про одержання хабаря адвокатом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 12 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким затвердила угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченим, якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для третіх осіб за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави). Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив узгоджене сторонами угоди покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн. про це інформує прес-центр ВАКС.

У судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість, підтвердив свою згоду на призначення узгодженого покарання. Він також підтвердив можливість виконання взятих на себе зобов'язань згідно з угодою.

Дослідивши усі надані матеріали, суд встановив, що укладення угоди відповідає інтересам суспільства, є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин.

Колегія суддів задовольнила клопотання прокурора та скасувала раніше застосований до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді застави, а також скасувала арешт, накладений на його майно.
З деталями справи та з мотивами ухваленого рішення можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна

Нагадаємо, раніше ВАКС закрив кримінальне провадження щодо екс-голови Держаудитслужби

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України