ВРП звільнила суддю Святошинського райсуду за вчинення істотного дисциплінарного проступку

18:17, 1 декабря 2020
Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Тетяни Величко.
ВРП звільнила суддю Святошинського райсуду за вчинення істотного дисциплінарного проступку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 грудня Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Величко Т.О. з посади судді Святошинського районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку.  Рішенням Другої Дисциплінарної палати від 21 вересня 2020 року суддю притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 22 жовтня 2020 року рішення Дисциплінарної палати залишено без змін, повідомляється на сайті ВРП. 

«Суддя Величко Т.О., виправивши у серпні 2018 року описку у постановленій нею у травні 2014 року ухвалі про накладення арешту на пакет акцій товариства, вилучила речення про дію ухвали впродовж одного місяця, фактично поновивши арешт пакета акцій. ВРП зазначає, що, постановляючи через чотири роки ухвалу про виправлення описки, суддя знала, що власником пакета акцій вже є інше товариство, і не могла не розуміти, що її дії порушують право власності нового власника.

Дисциплінарна палата дійшла висновку, що характер допущених суддею порушень свідчить про умисність її дій, які призвели до порушення прав людини і основоположних свобод, що спричинило істотні негативні наслідки. Такі дії судді суперечать завданням суду та принципам здійснення правосуддя.

З наведених причин ВРП ухвалила рішення про звільнення Величко Т.О. з посади судді Святошинського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», - йдеться у повідомленні. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя звільнила у відставку двох суддів.

Також ВРП внесе Президенту подання про призначення 9 кандидатів на посади суддів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва