У Дніпропетровській області не вистачає грошей для виплати посадових окладів суддям за грудень: ДСА

08:32, 15 декабря 2020
Планові виплати за грудень 2020 року уже використані у повному обсязі.
У Дніпропетровській області не вистачає грошей для виплати посадових окладів суддям за грудень: ДСА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Планові асигнування на грудень 2020 на  КЕКВ 2111 «Заробітна плата», передбачені кошторисом по загальних місцевих судах Дніпропетровської області становлять 19 955 000 гривень.  Цих видатків катастрофічно недостатньо для здійснення у грудні 2020 року обов’язкових виплат (посадовий оклад, надбавка за ранг, надбавка за вислугу років та ін.). Про це повідомляє пресцентр Територіального управління Державної судової адміністрації у Дніпропетровській області.

Станом на 14 грудня 2020 року вже виплачено: 9 506 567,43 гривень кредиторської заборгованості по заробітній платі за листопад 2020 року  та  969 082,22 гривень  суддівської винагороди і вихідної допомоги суддям, які вийшли  у відставку.

Зазначається, що заробітна плата за першу половину грудня 2020 року    працівникам апаратів судів буде виплачена у розрахунку за фактично відпрацьований час з 01 до 15 грудня. Суддівська винагорода  буде виплачена також у розрахунку за фактично відпрацьований час з 01 до 15 грудня, але у сумі, що не перевищує  15000 гривень.

Також разом із заробітною платою за першу половину грудня 2020 року будуть виплачені «відпускні» за відпустки, які починаються до 15 грудня 2020 року.

Витрачена на виплату заробітної плати за першу половину грудня 2020 року, враховуючи «відпускні», становить 9 479 350,35 гривень.

Тобто, після здійснення виплат всіх перелічених вище нарахувань планові асигнування на КЕКВ 2111 «заробітна плата» за грудень 2020 року використані у повному обсязі.

«На сьогоднішній день, розуміючи складну ситуацію з фінансуванням судової влади в цілому, Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області приймає всі можливі міри, в межах повноважень, для забезпечення в повному обсязі виплати суддівської винагороди у визначеному законодавством розмірі та оплати праці працівників апаратів судів Дніпропетровської області», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року зарплати деяких працівників апаратів судів є меншими за мінімальну заробітну плату по країні. 

Окрім того,  у наступному році відповідні кошти для забезпечення нормальних зарплат працівників апаратів судів Мінфін не передбачив

До того ж, через неналежне фінансування суди масово припиняють відправку поштової кореспонденції

У ВРП заявили, що   кадровий голод і фінансування судів є найгострішими проблемами правосуддя. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва