Богдан Львов повідомив, що підвищить довіру суспільства до судової влади

18:53, 15 февраля 2021
За словами голови КГС ВС, якість судових рішень має стати підставою для відновлення та підвищення довіри суспільства до судової влади.
Богдан Львов повідомив, що підвищить довіру суспільства до судової влади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 лютого відбулися збори суддів КГС ВС, на яких підбили підсумки роботи за 2020 рік, передає пресслужба Касаційного господарського суду у складі ВС. 

Доповідаючи про стан здійснення правосуддя у КГС ВС у 2020 році, заступник голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов зазначив, що в умовах пандемії відбулося прискорення темпів інформатизації сучасного простору, в тому числі й судової системи. Зокрема, запроваджено проведення майже всіх масових заходів за допомогою новітніх технологій, що забезпечило Україні 44 місце з 67 у списку країн із найбільш розвинутими технологіями. 

Очільник КГС ВС також відзначив, що Україна в рейтингу індексу верховенства права за минулий рік не знизила своїх показників і залишилася на рівні 2019 року. Водночас найбільш актуальним завданням для суддів і надалі залишається забезпечення доступного та справедливого судочинства. Адже саме ефективний судовий захист учасників економічних відносин є одним із найважливіших факторів становлення в Україні демократичної, правової держави, розвитку ринкових відносин. 

 «У цілому, незважаючи на позитивні показники, якість судових рішень має стати підставою для відновлення та підвищення довіри суспільства до судової влади», – підкреслив Богдан Львов.

У свою чергу секретарі судових палат КГС ВС Тетяна Дроботова, Володимир Погребняк і Володимир Селіваненко та в. о. секретаря судової палати Володимир Студенець поінформували про діяльність відповідних судових палат за звітний рік.

«У КГС ВС працює команда відданих справі працівників, які постійно розвиваються і злагоджено працюють, – наголосила заступник керівника апарату – керівник секретаріату Наталія Пляс, інформуючи про показники роботи секретаріату КГС ВС за минулий рік. Нашим пріоритетом є якісна та ефективна робота із забезпечення здійснення правосуддя та інших сфер діяльності Верховного Суду, здатних гарантувати громадянам право на справедливий суд, а також відкритість і доступність суду».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Богдан Львов повідомляв, що про кадровий дефіцит говорити вже запізно, йдеться про катастрофічне становище.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді