Відбулися пленарні засідання Великої палати та Другого сенату КСУ: що розглядали

16:33, 23 февраля 2021
Розгляд справ буде продовжено на наступних пленарних засіданнях.
Відбулися пленарні засідання Великої палати та Другого сенату КСУ: що розглядали
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 23 лютого, на пленарному засіданні Велика палата Конституційного Суду України розглядала справу за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Її розгляд буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань. Про це повідомляє відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

На пленарному засіданні Великої палати розглядалася справа за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення окремого положення абзацу четвертого преамбули Конституції України. Розгляд цієї справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань.

Велика палата Конституційного Суду України також розглядала справу за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України положень частини шостої статті 6 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР у редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII, частини шостої статті 96 Кодексу законів про працю України в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII. Її розгляд буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань.

Цього ж дня відбулося пленарне засідання Другого сенату Конституційного Суду України, на якому розглядалася справа за конституційною скаргою громадянина України Дяченка Олександра Миколайовича (та інших громадян України) щодо відповідності Конституції України (конституційності) підпункту 13 пункту 4 розділу І Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII. Розгляд цієї справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань.

Вже стало відомо, коли складе присягу новообраний суддя КСУ. Нагадаємо, у четвер, 18 лютого, Верховна Рада призначила на посаду судді Конституційного Суду України Віктора Кичуна.

Його кандидатуру підтримав 241 народний депутат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді