Навантаження та кадрове забезпечення судів: у ВРП утворено робочу групу

10:59, 23 апреля 2021
До складу робочої групи увійдуть члени ВРП, представники ДСА України, Ради суддів України та секретаріату ВРП.
Навантаження та кадрове забезпечення судів: у ВРП утворено робочу групу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Робоча група утворена з метою ретельного та комплексного вивчення нормативів кадрового, фінансового та матеріально-технічного забезпечення судів, передає офіційний сайт ВРП.

Протягом 2019–2020 років у ВРП діяла робоча група для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах, яка на основі даних Державної судової адміністрації України досліджувала матеріали щодо середньої тривалості розгляду судових справ при ухваленні рішень, а також питання щодо кількості суддів у судах.

До вказаної роботи залучалися представники ДСА України, Ради суддів України, Національної школи суддів України та експерти Програми USAID «Нове правосуддя».

24 листопада 2020 року ВРП ухвалила рішення про результати дослідження щодо визначення нормативів часу на розгляд судових справ різних категорій. Цим рішенням Рада рекомендувала ДСА України та Раді суддів України застосовувати показники середньої тривалості розгляду судових справ при ухваленні рішень та здійсненні заходів з питань організаційного забезпечення діяльності судів.

З огляду на те, що впродовж січня – квітня 2021 року до ВРП продовжували надходити звернення судів щодо недостатньої кількості суддів, у тому числі щодо збільшення штатної чисельності суддів, виникла необхідність у створенні іншої робочої групи, оскільки зазначені питання потребують ретельного та комплексного вивчення і за обсягом є значно ширшими порівняно з питаннями, які розглядались у межах діяльності робочої групи Вищої ради правосуддя для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах.

До складу робочої групи з питань навантаження та кадрового забезпечення судів увійдуть члени ВРП, представники ДСА України, Ради суддів України та секретаріату ВРП.

Згідно з рішенням ВРП завдання, поставлені перед робочою групою Вищої ради правосуддя для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах, наразі реалізовані.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що РСУ та ДСА звернулись до Зеленського та Шмигаля щодо доступу до вакцинації суддів та працівників судів.

Додамо, ВРП та КМЄС презентували рекомендації для судів щодо безпечної роботи в умовах карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді