У справі про ймовірне завдання збитків НАК «Нафтогаз України» ВАКС розглянув 7 заяв про відвід суддів

20:10, 4 июня 2021
Ці заяви суд залишив без розгляду як такі, що мають ознаки зловживання правом на відвід з метою затягування кримінального провадження.
У справі про ймовірне завдання збитків НАК «Нафтогаз України» ВАКС розглянув 7 заяв про відвід суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 червня у Вищому антикорупційному суді відбулося судове засідання у справі щодо ймовірного розкрадання газу в НАК «Нафтогаз України». Про це інформує пресслужба ВРП.

Під час засідання один із захисників заявив клопотання про відвід колегії суддів. Суд відмовив у задоволенні цієї заяви. Після цього сторона захисту заявила ще 6 заяв про відвід колегії. Ці заяви суд залишив без розгляду як такі, що мають ознаки зловживання правом на відвід з метою затягування кримінального провадження.

У зв’язку із завершенням часу для відеотрансляції із Львівським апеляційним судом, куди з’являється один із обвинувачених для участі у слуханні справи дистанційно, засідання завершили.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, колишні керівники товариств та їх фінансові директори, упродовж 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, придбавши за пільговою ціною природний газ в НАК «Нафтогаз України» начебто для виробництва теплової енергії для населення, але газ використовувався для промислових потреб.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС визнав винуватим та засудив до 5 років позбавлення волі громадянина Молдови.

Крім того, ми повідомляли, що Денис Малюська хоче, щоб ВАКС розглядав окремі категорії справ про адміністративні правопорушення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді