Суд заочно дав довічне бойовику «ДНР» за обстріл автобуса під Волновахою

19:30, 4 июня 2021
З обвинуваченого стягнуто грошових коштів в рахунок відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди на суму понад 3 млн грн.
Суд заочно дав довічне бойовику «ДНР» за обстріл автобуса під Волновахою
Джерело фото: armyinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегією суддів Куйбишевського районного суду Запорізької області розглянуто кримінальне провадження за обвинувачення громадянина та ухвалено вирок, яким громадянина визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 КК України та ч.3 ст.258  КК України, та з урахуванням ч.1 ст.70 КК України призначено покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє преслужба Куйбишевського районного суду Запорізької області.

Під час судового розгляду було встановлено, що громадянин у квітні 2014 року, перебуваючи на непідконтрольній українській владі території Донецької області, вступив до терористичної організації «Донецька народна республіка» та в період з квітня 2014 року по травень 2015 року шляхом виконання злочинних обов'язків так званого «командира 1-го батальйону 5-ої Донецької ОМСБр «Оплот» 1-го АК МО терористичної організації «ДНР» по веденню бойових дій проти сил та засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції на сході України, на території Донецької області, брав активну участь у діяльності терористичної організації «ДНР».

Крім того, громадянин 13 січня 2015 року, на виконання злочинного наказу свого безпосереднього командування, керував обстрілом з реактивних систем залпового вогню по блокпосту біля міста Волноваха Донецької області, на якому перебували цивільні особи, в результаті якого вражаючими елементами одного із снарядів пошкоджено рейсовий автобус «І-Van ТАТА А0718», державний номерний знак АН0985АА, сполученням Златоустівка - Донецьк, що рухався з м. Волноваха в бік смт. Бугас Донецької області, пасажири якого саме проходили паспортний контроль, в результаті чого від отриманих поранень 12 цивільних осіб загинуло та 19 цивільних осіб отримали тілесні ушкодження.

Ухваленим вироком вирішені питання щодо заявлених цивільних позовів потерпілих, з обвинуваченого стягнуто грошових коштів в рахунок відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди на загальну суму 3 102 285 гривень 88 копійок.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Семенченка підозрюють в обстрілі з гранатомета телеканалу «112 Україна», — ОГП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.                                                                                                                                                    

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва