Суддю районного суду Вінниччини підозрюють в хабарництві

18:20, 17 сентября 2021
Судді повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди.
Суддю районного суду Вінниччини підозрюють в хабарництві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 вересня 2021 року прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру в проханні та одержанні неправомірної вигоди судді одного з районних судів Вінницької області, який одночасно є Головою цього суду. Повідомлення про підозру підписано Генеральним прокурором. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Слідство встановило, що у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 000 гривень за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. гривень (4620 дол. США), за прийняття рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку(пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. доларів США та 1 620 доларів США.

На сьогодні дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прохання службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища).

Наразі досудове розслідування триває.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд просять зобов’язати Кабмін збільшити розмір ЄСВ до 42%.

Крім того, ми повідомляли, що Верховний Суд роз’яснив, коли самозайнята особа зобов’язана сплачувати ЄСВ. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду