Став відомий бюджет додатку єСуд

14:59, 28 сентября 2021
Бюджет додатку склав приблизно 360 тисяч гривень.
Став відомий бюджет додатку єСуд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 28 вересня, на базі Державної судової адміністрації України відбулась презентація мобільного застосунку «єСуд».

За словами розробників мобільного застосунку «єСуд», його бюджет склав приблизно 360 тис. грн. Але ці витрати взяло на себе представництво ПРООН в Україні.

«Ми згенерували ідею з урахуванням побажань користувачів підсистеми «Електронний суд», основну версію якої тестували з 2018 року. Вони висловилися щодо потреби розробки мобільної версії застосунку, щоби доступ до «Електронного суду» був більш зручним через мобільні пристрої та смартфони. Тому ДСА України окрім ідеї розробило технічне завдання і функціональні вимоги до цього застосунку», - розповів заступник голови ДСА України Сергій Чорнуцький.

Він наголосив, що на сьогодні завершено оформлення усіх дозвільних документів та підписано відповідний Договір з Проектом ПРООН.

«Усі виключні майнові права передані ДСА України разом з програмними кодами і тепер немає жодної залежності щодо подальшої модернізації та супроводження продукту з боку якихось сторонніх розробників. Тому мобільний застосунок «єСуд» є власністю Державної судової адміністрації України», - підкреслив заступник голови ДСА України.

Сергій Чорнуцький наголосив, що цей мобільний застосунок стає дуже актуальним особливо для тих громадян, які знаходяться в зоні збройного конфлікту на Сході України на території Донецької та Луганської областей. Він спрощує доступ до правосуддя та в деяких випадках не зобов’язує людей на території не підконтрольній Україні перетинати лінію розмежування.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що отримувати судові повістки і управляти ордерами можна з мобільного телефону.

Крім того, заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький повідомив, де шукати код підтвердження при реєстрації в застосунку «єСуд».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді