Члени ВРП зустрілися з членами Конкурсної комісії з добору ВККСУ

20:06, 22 ноября 2021
Сторони підкреслили важливість невідкладного відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та ліквідації значного дефіциту кадрів у судах.
Члени ВРП зустрілися з членами Конкурсної комісії з добору ВККСУ
Джерело фото: hcj.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя повідомляє, що у понеділок, 22 листопада, відбулася зустріч членів Вищої ради правосуддя з шістьма членами Конкурсної комісії із добору нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Сторони підкреслили важливість невідкладного відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та ліквідації значного дефіциту кадрів у судах.

«Неприпустимо, що впродовж двох років у країні не працює орган який відповідає за добір суддів. Наразі понад дві тисячі вакансії не заповнені» - наголосив виконувач обов’язків Голови ВРП Олексій Маловацький.

Присутні засвідчили готовність співпрацювати задля вирішення організаційних та технічних питань діяльності комісії.

Відповідно до статті 95-1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсної комісії здійснює секретаріат Вищої ради правосуддя.

За словами О.Маловацького, Рада клопотатиме про виділення частини приміщення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для розміщення членів Конкурсної комісії та працівників секретаріату ВРП, які будуть залучені до забезпечення діяльності комісії. 

«Ми зробимо все залежне від ВРП для того, щоб забезпечити комісію приміщенням, а також допоможемо з організацією роботи», - запевнив він.

О.Маловацький також звернув увагу на потребу невідкладного вирішення питання фінансування діяльності комісії. «Оскільки комісія є незалежним органом, фінансувати її може лише Уряд України, можливо за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги. Тож потрібно визначити, який обсяг фінансування необхідний, і якнайшвидше сформувати бюджетний запит», - сказав він.

В.о. Голови ВРП зауважив, що в регламенті комісії доцільно було б прописати порядок проведення публічних засідань та ухвалення рішень у випадку відсутності членів в Україні.

Представники комісії запевнили, що діятимуть максимально швидко та ефективно задля успішного результату. «Під час минулої зустрічі ми з усіма колегами досягли злагодженості. Працюємо над базисними документами і, сподіваюся, найближчим часом зможемо їх затвердити», - зазначив член Конкурсної комісії Євген Мєзєнцев.

О.Маловацький своєю чергою вкотре наголосив, що ВРП підтримує реформи, спрямовані на покращення в судовій системі.

Конкурсна комісія складається з трьох суддів, запропонованих Радою суддів України, та трьох міжнародних експертів, запропонованих міжнародними та іноземними організаціями.

Членами Конкурсної комісії є Сергій Верланов - суддя Київського апеляційного суду, Євген Мєзєнцев - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, Іван Міщенко - суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, пан Роберт Брукхейсен - колишній спеціальний прокурор відділу боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах Прокуратури Нідерландів, пан Тед Зажечни - суддя у відставці федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван Канади та пан Стівен Маркмен - голова Верховного Суду штату Мічиган США у відставці.

Також ми писали, що заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов поділився із «Судово-юридичною газетою» баченням актуальних питань діяльності судової влади. «Сподіваємося на швидкий запуск ВККС, адже дефіцит кадрів наразі аномальний», - сказав А.Смирнов.

Крім того, конкурсна комісія з обрання членів ВККС розпочала роботу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області