ОАСК провів близько тисячі судових засідань у режимі відеоконференції з початку року

13:31, 24 ноября 2021
Учасники судового процесу взяли участь у судовому засіданні дистанційно, не прибуваючи до приміщення суду.
ОАСК провів близько тисячі судових засідань у режимі відеоконференції з початку року
Джерело фото: oask.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З початку 2021 року судді Окружного адміністративного суду міста Києва провели близько тисячі судових засідань у режимі відеоконференції за допомогою сервісу EasyCon. У такий спосіб учасники судового процесу взяли участь у судовому засіданні дистанційно, не прибуваючи до приміщення суду.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

«Така можливість передбачена ч. 4 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, в якій зазначено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів», - кажуть у суді.

Також зазначається, що положенням Кодексу (ч. 2 ст. 195) визначено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що виплата зарплати працівникам ОАСК за першу половину листопада знову під питанням.

Крім того, в Окружному адміністративному суді міста Києва відсутні кошти для виконання своїх функцій.

Також ми писали, що фонд оплати праці ОАСК на 2021 рік вичерпано.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді