Виплата зарплати працівникам ОАСК за першу половину листопада знову під питанням

15:48, 9 ноября 2021
У ОАСК зазначають, що зволікання із вирішенням питання фінансування судової влади ставить під загрозу здійснення правосуддя в Україні.
Виплата зарплати працівникам ОАСК за першу половину листопада знову під питанням
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва повідомив, що виплата заробітної плати працівникам суду за першу половину листопада знову під питанням. Про це йдеться на офіційному сайті суду.

«Рівень фінансової винагороди за жовтень, як і в попередні місяці, був мінімальним. Зокрема, секретар судового засідання з 9-річним досвідом за повний робочий місяць отримав 7,9 тис. грн, а з досвідом роботи близько року – 6,7 тис. грн. Отже, фахівці з вищою юридичною освітою не можуть розраховувати навіть на середній рівень заробітної плати по Україні.

У таких умовах, на жаль, працівники продовжують звільнятись, а навантаження на інших співробітників - зростати. Щотижня про своє бажання змінити роботу через низький рівень заробітної плати повідомляють співробітники суду, які пропрацювали на своїх посадах не один рік. За останній період вже звільнився 21 працівник суду (раніше ми повідомляли про 18).

Забезпечення фінансування суду для виконання своїх функцій, а саме – для виплати заробітної плати працівникам, залишається для відповідних органів «не пріоритетним», незважаючи на численні  звернення Окружного адміністративного суду міста Києва. Наразі ситуація склалась таким чином, що виплата заробітної плати працівникам суду за першу половину листопада та її можливий обсяг повністю залежить від погодження Міністерством фінансів України відповідних змін до кошторису. Нагадаємо, що судова влада – незалежна і самостійна гілка державної влади, а її належне фінансування має безпосередній зв’язок із забезпеченням принципу її незалежності. Зволікання у вирішенні цього питання призводить до відтоку кваліфікованих кадрів з органів судової влади, що в подальшому призведе до неможливості здійснення правосуддя в Україні», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Окружному адміністративному суді міста Києва відсутні кошти для виконання своїх функцій.

Також ми писали, що фонд оплати праці ОАСК на 2021 рік вичерпано.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки