ВРП погодила перерозподіл видатків для відновлення правосуддя в Любомльському райсуді Волинської області

11:14, 9 февраля 2022
Невідомі розбили вікно у будівлі суду, а потім кинули у вікно гранату.
ВРП погодила перерозподіл видатків для відновлення правосуддя в Любомльському райсуді Волинської області
Джерело фото: lb.vl.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету з метою якнайшвидшого відновлення роботи Любомльського районного суду Волинської області після пожежі. Про це повідомляється на сайті ВРП.

«За повідомленням суду, 15 січня 2022 року невстановлені особи, використавши легкозаймисті речовини та гранати РГД-5, через розбите вікно спричинили вибух у приміщенні канцелярії суду, що у свою чергу спричинило пожежу в частині приміщення суду.

Внаслідок вибуху та пожежі було знищено та пошкоджено значну частину приміщення, матеріально-технічну базу суду (оргтехніку, меблі, електромережу, комунікаційну мережу, марковану продукцію тощо).

У зв’язку з цим суд був змушений тимчасово зупинити відправлення правосуддя.

До Вищої ради правосуддя надійшло звернення Державної судової адміністрації України, що для відновлення роботи суду після вказаних подій необхідні додаткові бюджетні кошти на загальну суму 1 108,0 тис. грн.

Кошти планується спрямувати, зокрема, на відновлення та облаштування у Любомльському районному суді Волинської області системи електропостачання, локальної мережі, телефонізації, санвузла, реконструкції наявної системи опалення та заміни котла, а також на придбання оргтехніки, меблів, стелажів, господарських товарів, канцелярського обладнання тощо.  

Про необхідність термінового реагування та ліквідації наслідків пожежі до ДСА України звернулися Територіальне управління ДСА України в Волинській області, Волинський апеляційний суд та Любомльський районний суд Волинської області.

Крім того, до ВРП надійшла копія рішення Ради суддів України, з яким вона звернулася до Ради із клопотанням підтримати перерозподіл коштів державного бюджету в обсязі, необхідному для відновлення роботи Любомльського районного суду Волинської області у разі відповідного звернення ДСА України.

Таким чином, з метою відновлення роботи Любомльського районного суду Волинської області Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів» та 3142 «Реконструкція та реставрація інших об’єктів» в розрізі судів та територіальних управлінь Державної судової адміністрації України», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Любомльський районний суд зазнав справжньої атаки з боку невідомих осіб.

Також повідомлялося, що відновлення підірваної невідомими будівлі Любомльського райсуду практично недоцільне.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області