В Етичній раді вирішили «заспокоїти», що перевірка членів ВРП не значить їх звільнення

18:35, 9 февраля 2022
Початок оцінювання діючих членів ВРП не тягне за собою відсторонення їх від посад та зупинення їх повноважень, зазначили в Етичній раді.
В Етичній раді вирішили «заспокоїти», що перевірка членів ВРП не значить їх звільнення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Етична рада повідомила, що відповідно до положень Закону України № 1635-ІХ, початок оцінювання діючих членів ВРП, не тягне за собою відсторонення їх від посад та зупинення їх повноважень. Про це йдеться на Facebook-сторінці Етичної ради.

«Відсторонення від посади та зупинення повноважень діючого члена ВРП можливе лише після завершення оцінювання, проведення співбесід та винятково за умов встановлення його невідповідності критерію доброчесності і професійної етики.

Крім того, Етична рада звертає увагу, що оцінювання кандидатів на посаду члена ВРП на відповідність критерію професійної етики та доброчесності розпочалося 24 грудня 2021 року і вже 21 лютого 2022 року заплановані співбесіди з кандидатами», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя вирішила достроково скласти свої повноваження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва