Оксані Грищук вручили мантію судді КСУ, нагрудний знак і посвідчення, ФОТО

17:51, 19 мая 2022
Сергій Головатий вручив судді Оксані Грищук мантію, нагрудний знак і посвідчення судді КСУ та привітав з набуттям повноважень судді Конституційного Суду України, ФОТО.
Оксані Грищук вручили мантію судді КСУ, нагрудний знак і посвідчення, ФОТО
Джерело фото: КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова засідання Сергій Головатий вручив судді Оксані Грищук мантію судді, нагрудний знак і посвідчення судді КСУ та привітав з набуттям повноважень судді Конституційного Суду України. Про це повідомляє пресслужба КСУ.

«Сьогодні Ви долучилися до кола тих, хто покликаний і зобов’язаний бути охоронцем Конституції України, її захисником, її оборонцем, її хранителем і стояти на її варті», – наголосив Сергій Головатий.

У своїй промові, він також відзначив, що внутрішній стан кожного з нас пов’язаний і обумовлений страшним лихоліттям – повсякденною війною, яка хоч і триває вже 8 років, але починаючи з 24 лютого триває щохвилини та щогодини. У зв’язку з чим Сергій Головатий побажав судді КСУ, щоб лихо війни обійшло її, її рідних та близьких.

Заступник Голови Суду також наголосив на значущій події цього дня: «Ви склали присягу в особливий день – День української вишиванки. День, коли українці по всьому світові себе виявляють як людність, що належить до однієї родини, до однієї нації, людність, яка має свою тотожність, що проявляється, зокрема, і в мові, і в побуті. І вираженням цієї тотожності є Українська вишиванка. Незалежно від того, які на ній узори, всі вони – обереги Української нації, до якої ми належимо».

Голова засідання зазначив, що в Конституційному Суді України ми покликані захищати Українську націю, яка історично виборола державність, реалізуючи своє природне право на самовизначення. Завершуючи свій виступ, Сергій Головатий побажав Оксані Грищук професійних успіхів.

 

 

Джерело фото: КСУ

Нагадаємо, що 30 листопада судді КСУ фактично відмовилися привести до присяги призначених Президентом Олександра Петришина та Оксану Грищук.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва