КСУ розглянув скаргу щодо конституційності норм закону про ДБР

17:15, 14 июля 2022
Заявник оспорює припис Закону, за яким «Організаційна структура Державного бюро розслідувань визначається Президентом України».
КСУ розглянув скаргу щодо конституційності норм закону про ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший сенат на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розглянув справу за конституційною скаргою Бородкіна Михайла Володимировича щодо конституційності положення абзацу другого частини першої статті 9 Закону України „Про Державне бюро розслідувань“ від 12 листопада 2015 року № 794–VIII (далі – Закон). Про це повідомляє КСУ. 

На пленарному засіданні суддя-доповідач у справі Ірина Завгородня зазначила, що заявник оспорює припис Закону, за яким "Організаційна структура Державного бюро розслідувань визначається Президентом України".

Під час планерного засідання суддя-доповідач виклала зміст конституційної скарги, підстави для відкриття конституційного провадження у справі, а також поінформувала про перебіг справи в судах та обґрунтування скаржника.

Перший сенат дослідив матеріали справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду