Не працюйте на ворога: у Міноборони нагадали, що дані про втрати на війні – держтаємниця

17:20, 14 июля 2022
У Міноборони кажуть, що це обумовлено тим, що ворог не повинен знати ці цифри і використовувати це для власних спроможностей.
Не працюйте на ворога: у Міноборони нагадали, що дані про втрати на війні – держтаємниця
Джерело фото: ukrinform
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час брифінгу нагадала, що дані про кількість загиблих є держтаємницею під час воєнного стану, тому закликала не встановлювати їх, думаючи, що «хтось їх навмисно приховує», адже їх для власних спроможностей може використати ворог.

«Я хочу нагадати, що цифра загиблих – це цифра, яка є державною таємницею під час воєнного стану. Вона обумовлена воєнною доцільністю і вона обумовлена тим, що ворог не повинен знати ці цифри і використовувати це для власних спроможностей. І тому, користуючись нагодою, ми звертаємось до громадян, до громадських ініціатив, які намагаються зараз публічно встановлювати ці цифри, думаючи, що хтось їх навмисно приховує. Це не так. Не працюйте на ворога і не відкривайте ці цифри до завершення воєнного стану», - сказала Маляр.

Також ми писали про 945 кримінальних проваджень за колабораціонізм та 3049 знайдених зниклих дітей: війна в цифрах від Нацполіції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду