В Запорізькій області засуджено бойовика «ДНР»

14:42, 5 ноября 2018
22-річний уродженець Донецької області приєднався до бойовиків влітку 2014 року. Він воював проти ЗСУ у складі угруповання «Оплот».
В Запорізькій області засуджено бойовика «ДНР»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Токмацький райсуд Запорізької області присудив три роки позбавлення волі бойовику самопроголошеної «ДНР», що був затриманий співробітниками СБУ на Сумщині. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Як було встановлено слідством, 22-річний уродженець Донецької області вступив до лав бойовиків у червні 2014 року. Перебуваючи в складі терористичного угруповання «Оплот», чоловік брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ. У січні 2017 року бойовик незаконного збройного формування був затриманий у Білопільському районі Сумської області, куди він приїхав провідати родичів.

Викриття і затримання бойовика було проведене співробітниками СБУ спільно з поліцією. Токмацький районний суд Запорізької області визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України. Колишньому бойовику призначили покарання у вигляді трьох років ув'язнення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про вирок суду щодо іншого посібника бойовиків. Олександрійський міськрайонний суд у Кіровоградській області засудив до чотирьох з половиною років позбавлення волі чоловіка, що поширював сепаратистські матеріали у соціальній мережі «Вконтакте». У березні 2017 року обвинувачений створив у російській соцмережі спільноту «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія». Як адміністратор цієї спільноти, чоловік поширював через мережу Інтернет матеріали із закликами до сепаратизму та насильницької зміни влади в Україні.

Також ми повідомляли про вирок суду щодо двох росіян, які передавали бойовикам «ДНР» відомості про пересування частин ЗСУ. Іллічівський райсуд Маріуполя засудив до тюремного ув'язнення п'ятьох осіб, звинувачених у співпраці з самопроголошеною «ДНР». Двоє із засуджених — громадяни РФ. Повідомлялося, що подружжя організувало спільноту «Оперативний канал Маріуполь», яка збирала дані про дислокацію, маршрути пересування підрозділів ЗСУ. Зібрані дані передавалися представнику так званої «Республіканської гвардії» «ДНР».

Ще раніше стало відомо, що Костопільський районний суд в Рівненській області засудив місцевого жителя до 7,5 років позбавлення волі, визнавши його винним у підготовці диверсій на замовлення терористичного угруповання «ДНР». Раніше судимий 22-річний житель Рівненщини сам звернувся до представників терористів і запропонував свої «послуги».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва