Мінфін пропонує зменшити суддівські посадові оклади

14:24, 5 ноября 2018
За рахунок заощаджених грошей урядовці обіцяють забезпечити соціальний захист населення і зміцнити обороноздатність країни.
Мінфін пропонує зменшити суддівські посадові оклади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство фінансів України зареєструвало в парламенті законопроект №9258 від 01.11.2018, яким пропонується виключити із «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» норму щодо визначення з 1 січня 2019 року посадових окладів для судді місцевого суду у розмірі 25 прожиткових мінімумів та для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду — 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

Відповідно, розмір посадових окладів становитиме для судді місцевого суду 20 прожиткових мінімумів та для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду — 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

«Прийняття законопроекту сприятиме ефективному та економному витрачанню коштів державного бюджету у 2019 році та дозволить спрямувати 2,8 млрд. грн. на вирішення питань соціального захисту, розвитку регіонів та зміцнення обороноздатності країни», — переконані в уряді.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк взяв участь в засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету. Він висловив позицію ВРП стосовно недопустимості припинення підвищення розміру посадових окладів суддів місцевих, апеляційних та вищих спеціалізованих судів, та звернув увагу парламентарів на те, що фінансове забезпечення судів та суддів є невід’ємною складовою як незалежності судді, так і усієї судової системи загалом.

Крім того, голова Верховного Суду Валентина Данішевська заявила, що відповідно до п.22-24 заключних та перехідних положень ЗУ «Про судоустрій та статус суддів» для отримання підвищення розміру заробітної платні суддя повинен успішно пройти кваліфоцінювання, і будь-які зміни цього правила є небезпечними для судової системи, незалежно від того, в якій інстанції працює суддя.

 

 

Автор: Ольга Туева
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси