Росія повинна виплатити €34 000 вдові та матері Магнітського: рішення ЄСПЛ

15:40, 27 августа 2019
Сергій Магнітський, якого заарештували в Росії, помер у московському слідчому ізоляторі.
Росія повинна виплатити €34 000 вдові та матері Магнітського: рішення ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Європейський суд з прав людини визнав Російську Федерацію винною в порушенні низки статей Конвенції з прав людини та зобов’язав країну виплатити 34 тисячі євро вдові та матері Сергія Магнітського.

Про це йдеться у рішенні суду.

«Cуд одноголосно визнав порушення статті 5, пункт 3 Конвенції (право на свободу й безпеку), статті 3 (заборона катування), статті 2 (право на життя), статті 6, пункт 1 та пункт 2 (право на справедливий суд) та постановив країні-відповідачу (Росії — ред.) виплатити двом позивачам загалом 34 тисячі євро впродовж трьох місяців після набуття чинності даним рішенням»,  йдеться в рішенні ЄСПЛ.

Позивачами у справі є вдова Магнітського Наталія Валеріївна Жарікова та його мати Наталія Миколаївна Магнітська.

Нагадаємо, що співробітник фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, якого заарештували в Росії за обвинуваченням в ухиленні від сплати податків, помер у московському слідчому ізоляторі 16 листопада 2009 року. Засновник і гендиректор фонду Hermitage Capital Вільям Браудер і глава британської компанії Firestone Duncan Джемісон Файерстоун заявляли, що Магнітського було заарештовано після того, як він розкрив корупційні схеми, до яких причетні деякі чиновники і співробітники МВС.

США, Велика Британія, Канада, Литва, Естонія та інші країни затвердили так званий Акт Магнітського, що, зокрема, передбачає введення санкцій проти осіб, причетних до порушень прав людини і корупції.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про постанову КАС ВС щодо подвійної оплати при роботі у вихідний день.

Крім того, ми писали про те, що оголошено конкурс заяв на проходження стажування у ЄСПЛ.

Також відомо, що Кабмін оновив Порядок забезпечення представництва України під час розгляду справ ЄСПЛ.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді