Я повідомив ДБР про дії, спрямовані на вчинення злочину, — заступник керівника Апарату ВР

15:28, 27 августа 2019
Наразі посадовець, що дозволив СБУ і ДБР оглянути залу засідання, відсторонений на два місяці.
Я повідомив ДБР про дії, спрямовані на вчинення злочину, —  заступник керівника Апарату ВР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський розповів журналістам, що запровадження сенсорної кнопки для голосування у Верховній Раді не відповідає діючому законодавству України. При цьому посадовець пояснив, що саме він дозволив слідчим органам оглянути приміщення парламенту.

«Вони приходили брати від мене пояснення. Їм необхідно було провести слідчі дії, і я як посадова особа дав добро на проведення таких слідчих дій.

Я був на допиті в ДБР 22 серпня і повідомив про те, що вже відбуваються дії, спрямовані на вчинення злочину», — сказав Володимир Слишинський. При цьому він підкреслив, що оскільки супротиву не було, рішення суду від представників ДБР та СБУ для проведення слідчих дій не потрібне. «Я письмово дав згоду на те, щоб вони зайшли і оглянули», — пояснив заступник керівника Апарату ВР.

За словами Володимира Слишинського, сенсорну кнопку встановили в залі засідань ще у 2008 році, проте у 2012 році збіг термін гарантії системи голосування «Рада», до якої приєднано цю кнопку. Сама ж сенсорна кнопка має термін гарантії 10 років, тобто у 2018 році і її гарантійний строк закінчився. Також, за словами посадовця, ще у 2013 році було встановлено, що вказана кнопка не гарантує безперебійної роботи і персоналізованого голосування.

Станом на сьогодні, зі словами Володимира Слишинського, його відсторонено на два місця. Розпорядження  про проведення службового розслідування та відсторонення було видано 26 серпня о 23:30.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Андрій Парубій назвав рейдерством втручання СБУ і ДБР у роботу Апарату Верховної Ради

 Також ми писали, коли в Україні з’явиться «фінансове НАБУ».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва