Справа Насірова: Верховний Суд тимчасово зупинив провадження

17:00, 12 сентября 2019
Верховний Суд зупинив провадження у справі Романа Насірова до ДФС України до вирішення питання про відвід колегії суддів.
Справа Насірова: Верховний Суд тимчасово зупинив провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 вересня 2019 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду продовжив розгляд касаційних скарг Акціонерного товариства «Укргазвидобування», Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України у справі за позовом Романа Насірова до Державної фіскальної служби України про встановлення наявності та відсутності повноважень позивача як суб’єкта владних повноважень.

Під час судового засідання суддя-доповідач оголосила клопотання адвоката позивача, яке надійшло до канцелярії Суду напередодні, 11 вересня 2019 року, про відкладення розгляду справи через його участь в іншій справі у суді першої інстанції в іншій області України. У зв’язку з цим сьогодні в ході судового засідання позивач звернувся з клопотанням, зазначивши, що він потребує кваліфікованої правової допомоги саме цього адвоката, і просив відкласти розгляд справи.

Інші учасники справи виступали проти відкладення її розгляду.

Колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання, мотивуючи це тим, що позивач та його адвокат були належним чином повідомлені про дату й час розгляду справи безпосередньо під час судового засідання, яке відбулося 22 серпня 2019 року.

Позивач, вважаючи, що порушено його право на захист, подав клопотання про відвід колегії суддів.

Суд дійшов висновку про необґрунтованість заявленого відводу, зупинив провадження у справі до вирішення питання про відвід суддею, котрий не входить до складу колегії суддів, що розглядає справу. Питання буде вирішено протягом двох днів.

З рішеннями у справі №826/7320/17 можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабінет міністрів України оголосив конкурс на зайняття посади голови Державної митної служби. Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров на своїй сторінці у Facebook зробив заяву щодо цього конкурсу. Він вважає проведення подібних конкурсів незаконним, оскільки вказані посади не можуть вважатися вакантними.

До того ж ми повідомляли, що Р. Насіров програв суд лікарю.

Також відомо, що Шевченківський районний суд зменшив розмір застави для Насірова зі 100 до 36 млн гривень.

Додамо, що у Шевченківському районному суді Києва відбувся судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням екс-голови ДФС України та керівника департаменту ДФС України.

Крім того, Верховний Суд відклав розгляд справи НасіроваСправа розглядається за касаційними скаргами ГПУ в особі заступника Генпрокурора — керівників САП, НАБУ, Акціонерного товариства «Укргазвидобування».

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду