У Вищій кваліфкомісії суддів зробили заяву щодо рішень КАС ВС

16:59, 11 октября 2019
Юридичному управлінню секретаріату Комісії надано розпорядження підготувати та подати апеляційні скарги на рішення.
У Вищій кваліфкомісії суддів зробили заяву щодо рішень КАС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів України поважає ухвалені 9 жовтня 2019 року Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду рішення у справах №9901/426/19, №9901/378/19.

Водночас юридичному управлінню секретаріату Комісії надано розпорядження невідкладно підготувати та подати до Великої Палати Верховного Суду апеляційні скарги на зазначені рішення.

Як відомо, 9 жовтня КАС ВС визнав рішення ВККС про проведення окремого конкурсу для учасників відбору в судді 2012, 2013 і 2017 років, оголошеного ще 2 липня, незаконним.

Нагадаємо, що судовий процес виник внаслідок того, що за умовами оголошеного 2 липня 2019 року конкурсу на вакантні посади суддів судів першої інстанції, в ньому могли взяти участь лише кандидати в судді. У той же час діючі судді стверджували, що проведення конкурсу в такому форматі є дискримінацією, а судді й кандидати в судді повинні боротися за вакантні посади в судах одночасно в рамках одного конкурсу. На їхню думку, п. 8 ст. 79 чинного Закону «Про судоустрій і статус суддів» говорить про те, що ВККС повинна проводити єдиний конкурс, як для діючих суддів, так і для кандидатів в судді, з урахуванням результатів за іспит в рамках кваліфікаційного оцінювання та результатів кваліфікаційного іспиту.

 Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що конкурс на переводи повинен проводитися для суддів, які пройшли оцінювання, і для тих, хто не завершив його.

Також ми писали, що Вища кваліфкомісія скасувала конкурс на 220 посад.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді