Суд визнав законною відмову Державної міграційної служби у видачі довідки про набуття громадянства

09:36, 1 июля 2020
ТААС зазначив, що на момент надання позивачеві відмови у видачі довідки про набуття громадянства України були відсутні обставини вважати його іноземцем або ж особою без громадянства.
Суд визнав законною відмову Державної міграційної служби у видачі довідки про набуття громадянства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

30 червня у Третьому апеляційному адміністративному суді розглядалася справа № 160/6658/19 за апеляційною скаргою громадянина  до Центрального районного відділу у місті Дніпрі Головного управління Державної міграційної служби України про визнання протиправною відмову щодо розгляду заяви про набуття громадянства України та зобов’язання видати довідку про реєстрацію особи громадянином України. Про це інформує прес-служба суду.

Суть справи полягає у тому, що 17 квітня 2019 року громадянин звернувся за місцем реєстрації із заявою про видачу довідки про набуття громадянства України на підставі рішення районного суду міста Харкова, яким встановлено факт проживання позивача на території України до 24 серпня 1991 року, та яке набрало законної сили.

Суд першої інстанції відмовив громадянину у задоволенні позову, оскільки на момент надання позивачеві відмови у видачі довідки про набуття громадянства України були відсутні обставини вважати його іноземцем або ж особою без громадянства.

Громадянин не погодився з рішенням суду та подав апеляцію до Третього апеляційного адміністративного суду.

Суд апеляційної інстанції рішення суду першої інстанції залишив без змін, а громадянину  у задоволенні його апеляційної скарги відмовив.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду продовжила розгляд справи щодо вартості проїзду в міських маршрутках. 

Раніше у ТААС обговорили застосування Інструкції з діловодства у місцевих та апеляційних судах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва