На замітку водіям: що є підставою для скасування постанови у справі про адмінправопорушення

20:10, 20 июля 2020
Верховний Суд досліджував правомірність постанови поліцейського, складеної на місці зупинки ТЗ без надання права водію скористатися правовою допомогою адвоката.
На замітку водіям: що є підставою для скасування постанови у справі про адмінправопорушення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ненадання інспектором можливості реалізувати клопотання особи про надання правової допомоги під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, є підставою для скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення. Про це йдеться на офіційному сайті ВС.

Фабула справи

Верховний Суд у складі Касаційного адміністративного суду досліджував правомірність  постанови поліцейського, складеної на місці зупинки ТЗ без надання права водію скористатися правовою допомогою адвоката.

В рамках даної справи було встановлено, що під час розгляду справи про адміністративне правопорушення водій виявив бажання скористатись правовою допомогою, про що надав інспектору відповідне письмове клопотання, однак, інспектором не вжито жодних дій, щодо надання водію можливості реалізувати своє право на отримання правової допомоги.

Вказаними діями інспектор порушив права особи, яка притягалася до адміністративної відповідальності, а тому і порушено порядок розгляду справи про адміністративне правопорушення, що є підставою для скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Таким чином, Верховний Суд встановив, якщо поліцейським розглянуто справу на місці зупинки транспортного засобу без надання права водію скористатися правовою допомогою адвоката – постанова підлягає скасуванню

Із повним текстом постанови Верховного Суду від 18.02.2020 р. у справі № 524/9827/16-а можна ознайомитися за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд зобов’язав патрульну поліцію сплачувати судовий збір при оскарженні судових рішень.

Також ми писали, як працює система фіксації перевищення швидкості і які питання виникають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки