Трагедія в Авдіївці: 3-місячне немовля загинуло при загадкових обставинах

23:25, 23 октября 2018
Після судово-медичного дослідження буде встановлена причина загибелі немовляти.
Трагедія в Авдіївці: 3-місячне немовля загинуло при загадкових обставинах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Авдіївці Донецької області в одній з родин сталася трагедія: при загадкових обставинах померла 3-місячна дитина. Про це повідомляє прес-служба Покровського відділу поліції.

«Виїхавши на повідомлення про зникнення 3-місячного хлопчика, правоохоронці не очікували виявити його матір, яка тримала на руках сина вже без ознак життя. За даним фактом відкрито кримінальне провадження», — сказано у повідомленні.

Сьогодні близько 06.00 години до чергової частини Авдіївського відділення поліції надійшов виклик від місцевої 36-річної мешканки, яка повідомила, що зникла її 3-місячна дитина.

Для з’ясування всіх обставин події на місце була направлена слідчо-оперативна група. Прибувши на місце, біля входу до квартири правоохоронці виявили заявницю разом із немовлям на руках, яке було без ознак життя. Жінка пояснила, що вночі дитина зникла, а вранці її вже мертву, начебто, підкинули під двері.

Слід зауважити, напередодні вдома заявниця разом із гостями відзначала свій день народження. Крім того, родина опинилася в складних життєвих обставинах та перебуває на обліку.

У жінки ще є 4-річна донька, відносно якої її позбавлено батьківських прав. Дівчинка знаходиться під опікою бабусі.

Причина загибелі немовляти буде встановлена після проведення судово-медичного дослідження.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 п.2 ст. 115 «Умисне вбивство» з поміткою «природна смерть» Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на території свого домоволодіння жінка народила хлопчика, після чого ножем нанесла дитині кілька ударів в область шиї, від чого дитина померла. Жінка сама подзвонила в поліцію і розповіла про свій вчинок, поліція затримала жінку за підозрою в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя