Вибухи під Ічнею: назвали офіційну причину трагедії

06:00, 8 ноября 2018
За версією прокуратури, на склади проникли невідомі і встановили вибухівку.
Вибухи під Ічнею: назвали офіційну причину трагедії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вибухи на військовому арсеналі поблизу міста Ічня Чернігівської області були спровоковані диверсією. Про це журналістів поінформував у середу, 7 листопада, військовий прокурор центрального регіону Григорій Рябенко, повідомляє «Укрінформ».

«Хтось проник на склади і заклав вибухівку», - сказав він.

Прокурор додав, що низка експертиз має дати відповідь на запитання, яка саме вибухівка спрацювала та ким вона була закладена.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в ніч на 9 жовтня почалася велика пожежа і детонація боєприпасів на артилерійських складах поблизу Ічні в Чернігівській області.

З зони можливого ураження було організовано евакуацію населення. До цього був залучений автотранспорт. Всього евакуювали близько 10 тисяч осіб.

Згодом міністр оборони України Степан Полторак заявив, що за вибухи боєприпасів в Ічні було притягнуто до відповідальності 24 військовослужбоців, включаючи генералів і полковників. Полторак підкреслив, що в цьому році з державного бюджету було виділено 13 млн гривень конкретно на укріплення та модернізацію арсеналу в Ічні. Периметр арсеналу планували зміцнити до кінця 2018 року.

Також повідомлялось, що внаслідок пожежі на військових складах поблизу Ічні в Чернігівській області українська армія втрачає боєприпаси, яких у нашій країні не випускають. Про це заявив народний депутат із фракції «Народний фронт» Антон Геращенко. За його словами, мова йде про боєприпаси для гаубиць калібром 122 мм і ракети до систем «Град».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва