Порушення митних правил у 2018 році: в Ужгороді суд конфісковував 70 автомобілів

12:59, 14 ноября 2018
Частину автомобілів ввезли на територію України за підробленими дорученнями.
Порушення митних правил у 2018 році: в Ужгороді суд конфісковував 70 автомобілів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2018 році Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області через порушення митних правил конфіскував на користь держави близько 70 автомобілів, передає прес-служба суду.

З них 25 транспортних засобів вилучено у автомобілістів, які ввезли іномарки на територію України за підробленими дорученнями на право користування автомобілем.

Решту автомобілів конфісковано у громадян, які використовували транспортний засіб  як «знаряддя» для перевезення незадекларованих товарів.

У таких випадках за рішенням суду вилучається не тільки «конфіскат», а й автомобілі. Більш того, за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю передбачено накладення штрафних санкцій. Розмір штрафу у кожному випадку варіюється залежно від вартості вилученого предмета.

Найпоширеніші предмети контрабанди – бурштин, тютюнові вироби, цигарки тощо. Вилучені авто, як правило, були обладнані спеціально пристосованими тайниками для приховування товарів.

Так, до прикладу, у липні цього року, на громадянина Литовської Республіки суд наклав штраф у розмірі п’яти мільйонів гривень з конфіскацією тютюнових виробів на вказану суму, а також стягнув в дохід держави вантажний автомобіль марки «Volvo» вартістю понад 400 тисяч гривень.

Зрештою впродовж 2018 року постановами Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стягнено в дохід держави автомобілі різного класу і року випуску, серед яких і елітне авто марки  «Toyota Land Cruiser» вартістю понад один мільйон гривень, і вживаний автомобіль «Opel Vectra» 1999 року випуску, придбаний, за словами власника, за шість тисяч чеських крон. При цьому сума присуджених до сплати штрафів станом на листопад цього року становить 31 мільйон гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизом легкових транспортних засобів (реєстр. №8487) прийнятий в четвер, 8 листопада, у другому читанні.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва