Справа про катування дитини: у Харкові під суд піде директор соцслужби

16:32, 15 ноября 2018
На судове засідання викликали свідків.
Справа про катування дитини: у Харкові під суд піде директор соцслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 жовтня 2018 року Жовтневим райсудом Харкова винесено вирок стосовно родини харків’ян («справа про жахливих батьків», унаслідок дій яких помер хлопчик 2013 року народження) через злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст.166 КК України), в умисних тяжких тілесних ушкодженнях (ст. 121 КК України), катуванні (ст.127 КК України), передає прес-служба суду.

Водночас правоохоронними органами було виявлено факт, що родичі цієї родини намагалися зарадити трагедії і повідомляли про факти катування дитини Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова. Проте належного реагування не отримали.

За вказаним фактом Харківською місцевою прокуратурою №2 було складено обвинувальний акт стосовно директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова. Директор Центру обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті  367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки — смерть дитини). У серпні 2018 року обвинувальний акт було надіслано до Жовтневого районного суду міста Харкова. Справа №639/4295/18 перебуває у провадженні судді Макарова В.О.

Відповідно до документа директор Центру у вересні 2017 року отримала письмову заяву щодо негайного вилучення малолітніх дітей, племінників особи, яка звернулася, із сім’ї його рідної сестри, у зв’язку із тим, що її співмешканець застосовує фізичне насилля до дітей, особливо до молодшого (2013 року народження). Обвинувачена особа винесла наказ про відвідування родини та перевірки вищевказаних обставин, контроль за виконанням якого вона залишила за собою. Однак фахівці із соціальної роботи фактичний вихід за місцем проживання цієї сім’ї не здійснили. Було складено акт, в якому вони обійшли своєю увагою факт підтвердження чи спростування щодо застосування фізичного насилля та катування стосовно малолітнього хлопчика. Після ознайомлення із актом з боку директора Центру не було жодних дій щодо виявлення дитини та надання їй необхідної допомоги, якої вона на той час потребувала.

09.10.2018 суддя задовольнив клопотання прокурора Новобаварського відділу Харківської місцевої прокуратури №2 про відсторонення обвинуваченої від посади директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова строком на 2 місяці — до 09.12. 2018.

05.12.2018 о 10:00 суд продовжить слухання цієї справи. У судове засідання викликано свідків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Полтавській області правоохоронці затримали групу осіб, котрі грабували та вчиняли розбійні напади на домівки літніх людей, спричиняючи тілесні ушкодження та погрожуючи розправою за допомогою праски.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва