Столичний прокурор «забув» задекларувати значну суму доходу: НАЗК

15:20, 15 ноября 2018
НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення за результатами перевірок декларацій двох посадовців.
Столичний прокурор «забув» задекларувати значну суму доходу: НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повних перевірок декларацій двох посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією — декларування недостовірної інформації. Відповідні обґрунтовані висновки затверджені на засіданні Національного агентства та направлені до Генеральної прокуратури і Національної поліції. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Встановлено, що прокурор Київської місцевої прокуратури №1 Максим Сірик у декларації за 2015 рік не вказав вартість придбаного у звітному році автомобіля, а також дохід від продажу іншого авто.

Загалом встановлено відображення у декларації посадовця недостовірних відомостей на суму 432 088 гривень.

Обґрунтований висновок щодо ознак кримінального правопорушення направлено до Генеральної прокуратури.

Начальник служби військової частини А2062 Олег Кравець у декларації за 2016 рік не задекларував виплату військовослужбовцям у сумі 27 204 гривні, а також 400 000 гривень отриманої позики.

Відповідний обґрунтований висновок направлено до Національної поліції.

Нагадаємо, відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в НАБУ завершили розслідування у справі про електронні декларації міністра інфраструктури Володимира ОмелянаДетективи виявили у міністра багатомільйонні активи, що не були внесені до декларацій за 2015 і 2016 роки.

Також ми повідомляли, що Верховний Суд частково задовольнив позов щодо декларацій особового складу СБУВерховний Суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій у тій частині, де позивачу було відмовлено в задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправними та скасування рішень державного експерта з питань державних таємниць.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей