Справа міністра Омеляна: у НАБУ оприлюднили результати розслідування

16:30, 6 ноября 2018
Детективи НАБУ виявили у міністра інфраструктури багатомільйонні активи, що не були внесені до декларацій за 2015 і 2016 роки.
Справа міністра Омеляна: у НАБУ оприлюднили результати розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування за фактами можливого незаконного збагачення та внесення недостовірної інформації до декларацій з боку міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Із повідомлення стало відомо, що 6 листопада захисникам міністра надали можливість ознайомитись з матеріалами кримінального провадження. Повідомляється, що детективи НАБУ встановили факти внесення міністром недостовірних відомостей до електронних декларацій. Зокрема, у декларації за 2015 рік посадовець забув зазначити активи, що знаходились у його власності, на суму понад 3 млн гривень. А у 2016 році, за даними слідства, сума незадекларованих активів перевищила 8 млн гривень.

Також, як заявляють у НАБУ, у деклараціях за обидва роки посадовець не вказав інформації про автомобіль BMW X5, фактичним власником якого, як вважає слідство, він є. Також міністр не вніс у декларації видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав, і не задекларував факт користування іншим заміським будинком і земельною ділянкою.

У 2015 році, як встановило слідство, міністр інфраструктури набув у власність активи, законність отримання яких не вдалось підтвердити. Загальна вартість цих активів склала понад 4,2 млн гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у вересні міністру Володимиру Омеляну повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2 та ст. 366-1 КК України. Тоді міністр інфраструктури категорично відкинув усі звинувачення. Підозру НАБУ Омелян назвав сфабрикованою. Він заявив, що кримінальне провадження варто пов'язувати з початком виборчої кампанії.

Згодом, 14 вересня, Солом'янський райсуд Києва провів засідання для розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури.

Нагадаємо також, що напередодні Рахункова палата заявила про масштабну перевірку діяльності УкрзалізниціАудит проведуть на прохання міністра інфраструктури. У відомстві зауважили, що перевірка Укрзалізниці вже давно назріла. До держпідприємства є багато питань.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області