Зарізав батька своєї нареченої: чоловіку загрожує найсуворіше покарання

12:24, 16 ноября 2018
Обвинувачення вимагає застосувати для чоловіка найсуворіше покарання.
Зарізав батька своєї нареченої: чоловіку загрожує найсуворіше покарання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 оскаржено вирок Ленінського райсуду Запоріжжя, який не підтримав позицію прокурора щодо призначення особі покарання у вигляді довічного позбавлення волі за вчинення умисного вбивства з особливою жорстокістю, передає прес-служба прокуратури.

Відтак, Запорізькою місцевою прокуратурою №3 у Ленінському районному суді Запоріжжя підтримувалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 47-річного зловмисника, який вчинив умисне вбивство батька своєї коханки на очах її матері, з особливою жорстокістю, заподіяв вбитому особливих фізичних  страждань шляхом завдання йому великої кількості тілесних ушкоджень у вигляді колотих,  різаних та колото-різаних ран майже по всьому тілу та вчинив хуліганство у громадському місці, що супроводжувалось особливою зухвалістю із застосуванням предмету заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Державний обвинувач, потерпіла особа та її представник наполягали застосувати до обвинувачуваного, який, на їх думку, представляє підвищену небезпеку для суспільства, найсуворіше покарання у відповідності до ст. 64 КК України у вигляді довічного позбавленням волі.

Однак суд першої інстанції визнав винним даного зловмисника та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, а за ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство) виправдав, зазначивши що в діях обвинувачуваного відсутні дії, направлені на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

Категорично не погоджуючись з даним рішенням суду, прокурор у даному проваджені вніс апеляційну скаргу до Запорізького апеляційного суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Шевченківський райсуд Львова обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для 27-річного чоловіку, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (Умисне вбивство).

Крім того, Красноармійський міськрайонний суд Донецької області визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб )  та ч. 1  ст. 396 (Заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину) КК України та засудив до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Додамо, у одному з населених пунктів Саратського району на Одеської області знайшли мертвою 16-річну дівчину. Вона повісилася у власному дворі. Тіло дівчини виявила одна з сусідок.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області