Зламав щелепу патрульному: суд ухвалив нове рішення щодо молодика

17:39, 16 ноября 2018
Юнак залишиться під домашнім арештом.
Зламав щелепу патрульному: суд ухвалив нове рішення щодо молодика
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 16 листопада, Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного І. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва, передає прес-служба суду.

За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного І. залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 9 листопада 2018 року, залишено без змін.

Так, ухвалою слідчого судді до підозрюваного І. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період з 22:00 до 06:00 наступного дня до 9 січня 2019 року, поклавши на нього обов’язки повідомляти слідчого прокурора чи суд про зміну місця свого проживання, роботи, навчання.

У судовому засіданні захисник підтримала свою апеляційну скаргу в якій, просила суд застосувати до підозрюваного І. менш суворий запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Захисник зауважила, що ризик передбачений статтею 177 КПК України, а саме  можливість переховуватися від органів досудового розслідування є недоведений. Також, вона вказала, що підозрюваний приніс свої вибачення потерпілому загальнодоступним способом, не ухиляється від виконання своїх обов’язків та додала, що він навчається у м. Одесі та йому необхідно відвідувати заняття.

Підозрюваний підтримав позицію захисника.

Прокурор у свою чергу заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника та просив суд залишити ухвалу слідчого судді без змін. Зазначив, що графік домашнього арешту обраний з урахуванням того, що підозрюваний навчається у іншому місті. Щодо вибачень, він додав, що ні підозрюваний, ні його захисник офіційно до потерпілого не звертались. З урахуванням того, що потерпілий перебуває у лікувальному закладі матеріальної шкоди не відшкодовували.

19-річний місцевий мешканець органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Ковелі Волинської області п'яний чоловік напав на співробітників поліції, які приїхали за викликом. При спробі затримання він завдав поліцейським тілесні ушкодження, а також розбив екран службового планшета і пошкодив задню фару службової машини.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду