Погрожували розправою: здирників на чолі з адвокатом затримали у столиці

05:00, 23 ноября 2018
Організатором злочину виявився столичний адвокат, уродженець Донецької області.
Погрожували розправою: здирників на чолі з адвокатом затримали у столиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві затримали адвоката, який незаконно заволодів корпоративними правами та вимагав велику суму грошей у столичного бізнесмена. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у четвер, 22 листопада.

"Припинено злочинну діяльність групи осіб, які під погрозами фізичної розправи і насильства заволоділи корпоративними правами частини бізнесу столичного підприємця і вимагали у нього понад 3 млн гривень", — йдеться в повідомленні.

Організатором злочину виявився столичний адвокат, уродженець Донецької області.

Наприкінці минулого року він запропонував керівнику підприємства, яке займається оптовою торгівлею зерна, допомогти вирішити питання, пов'язані з майновими конфліктами з його партнерами. Але замість цього вирішив заволодіти частиною його бізнесу і грошима.

"Для реалізації злочинного плану адвокат привернув групу осіб, які виманили бізнесмена на зустріч, під час якої із застосуванням насильства і заподіянням тілесних ушкоджень змусили останнього відписати на їхню користь належні йому корпоративні права, а також права на комплекс будівель та споруд в Полтавській області, які він використовував у своїй господарській діяльності", — заявили в наглядовому відомстві.

Після цього зловмисники вимагали у бізнесмена надуманий "борг" в розмірі 3 млн гривень і 15 тисяч доларів, погрожуючи розправою.

Напередодні двох учасників злочину, в тому числі організатора, затримали в одному з ресторанів на території Печерського району Києва під час передачі їм частини грошей — восьми тисяч доларів. Затриманим оголосили про підозру за статтею про вимагання (ч.3 ст.189 КК України).

Правоохоронці працюють над встановленням і затриманням інших учасників злочину.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Запорізькій області Служба безпеки України викрила організовану злочинну групу, яка складалася з теперішніх і колишніх працівників Нацполіції. Зловмисники створили у соціальних мережах фейковий сайт знайомств, на якому розміщували оголошення про надання інтимних послуг.

Після цього вони затримували клієнтів і вимагали у них від двох до п'яти тисяч доларів, шантажуючи розголосом і кримінальною відповідальністю.

Крім того, чиновник і директор одного із підприємств Вінниччини домовилися про отримання неправомірної вигоди від перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар’єру на територію товариства у м. Козятин. Зокрема, очільник районної ради, відповідно до повідомлення про підозру, перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень новозбудованою автомобільною дорогою Козятина, вимагаючи при цьому суму грошей у розмірі 95 тисяч гривень.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва