Завдав збитків на мільйони гривень: перед судом постане директор інституту МВС

10:16, 3 декабря 2018
За вчинене зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Завдав збитків на мільйони гривень: перед судом постане директор інституту МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська місцева прокуратура №5 завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора Державного спеціального проектного інституту МВС України, злочинна діяльність якого завдала мільйонних збитків державі, передає прес-служба відомства.

Як повідомлялося, у 2009 році інститут уклав договір із будівельною компанією про придбання адміністративної нежитлової будівлі на вул. Тимошенка в Оболонському районі столиці вартістю 14,4 млн гривень.

Інститут повністю розрахувався з будівельною компанією, однак будівля у його володіння так і не перейшла. У зв’язку з цим договір придбання нерухомості було розірвано у судовому порядку, а будівельну компанію зобов’язано повернути інституту сплачені кошти.

У подальшому директор інституту, не маючи прав на вказану будівлю, уклав незаконний договір з фізичною особою, яка, за його пособництва, безоплатно заволоділа цим нерухомим майном.

Своїми діями директор інституту завдав державі матеріальних збитків у розмірі 14,4 млн гривень грн, а фізична особа — правонаступниці збанкрутілої будівельної компанії у сумі 11,5 млн гривень.

За результатами слідства дії посадовця інституту кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 366, ч.2 ст.367 КК України, а його пособника — за ч.4 ст.358, ч.4 ст.190 КК України.

Наразі обвинувальний акт відносно обох зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі співробітникам обласної прокуратури разом з працівниками СБУ вдалось викрити та ліквідувати схему мінімізації податків за рахунок переказів коштів за кордон. Правоохоронці вилучили 18 мільйонів гривень у різній валюті.

Крім того, у Запорізькій області Служба безпеки України викрила організовану злочинну групу, яка складалася з теперішніх і колишніх працівників Нацполіції.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду