Застосування зброї працівником поліції охорони у Харкові: за справу взялося ДБР

17:52, 6 декабря 2018
Учасники події були доставлені до Інституту невідкладної хірургії.
Застосування зброї працівником поліції охорони у Харкові: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Полтавського територіального управління ДБР розслідують правомірність застосування зброї працівником взводу охорони публічної безпеки Управління поліції охорони в Харківській області, внаслідок чого загинула людина, передає прес-служба ДБР.

Кримінальне провадження відкрито за статтями «умисне вбивство» та «перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки» (частина 1 статті 115 та частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України). Про це повідомив директор Полтавського територіального управління ДБР Володимир Тимошко.

За попередніми даними, у середу, 5 грудня, у Харкові, близько 21.50, працівник поліції охорони в ході несення служби затримав громадянина України за крадіжку майна з супермаркету. Під час встановлення обставин покупець дістав ніж та завдав працівнику поліції охорони кілька колото-різаних ран, після чого намагався втекти з місця злочину. Правоохоронець застосував табельну вогнепальну зброю.

Учасники події були доставлені до Інституту невідкладної хірургії, де покупець від отриманих травм помер.

Відомості про напад на поліцейського були внесені до ЄРДР співробітниками поліції. Відомості про загибель людини внаслідок застосування зброї працівником поліції внесені до ЄРДР прокуратурою Харківської області.

Наразі провадження за фактом дій поліцейського передано за підслідністю до територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Полтаві.

«У ході розслідування будуть здійснені усі необхідні слідчі дії для встановлення обставин інциденту», – повідомив директор Полтавського територіального управління ДБР Володимир Тимошко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до 14 грудняпродовжено прийом документів від кандидатів на 61 посаду у центральному апараті Державного бюро розслідувань — це 43 посади в слідчих відділах та 18 посад державних службовців.

Крім того, розслідування військових злочинів та порушення прав людини під час роботи правоохоронних органів стануть одними з пріоритетних напрямків роботи Краматорського територіального управління Державного бюро розслідувань, заявив директор Бюро Роман Труба під час робочої зустрічі в Краматорську, в якій взяли участь представники місцевих органів влади, правоохоронних органів, а також Збройних сил України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді