Нападали на «обмінники»: зухвалу банду розбійників затримали у Львові

06:45, 20 декабря 2018
Члени організованої групи протягом року вчинили низку розбійних нападів на пункти обміну валюти.
Нападали на «обмінники»: зухвалу банду розбійників затримали у Львові
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області задокументовано діяльність організованої групи, яка спеціалізувалася на вчиненні розбійних нападів та викраденні майна громадян, повідомляють місцеві ЗМІ.

Встановлено, що мешканець Львівської області у 2018 році з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення організував стійку групу, до складу якої увійшли троє жителів Львівщини.

Спільно узгодженим планом члени організованої групи протягом року вчинили низку розбійних нападів на пункти обміну валюти, а також на так званих «валютчиків».

При цьому зловмисники розподіляли між собою кошти, отримані від вчинення злочинів, забезпечували конспірацію своїх дій, підшукали та придбали знаряддя для вчинення злочинів, зокрема, вогнепальну зброю, ножі, бити, маски з отворами для очей, засоби зв’язку, одяг, транспортні засоби.

За час документування злочинної діяльності організованої групи та під час проведених обшуків правоохоронцями встановлено причетність вказаних осіб до семи епізодів вчинення кримінальних правопорушень, якими заподіяно шкоду на загальну суму понад 1,1 млн грн.

Зазначимо, що частина викрадених коштів використовувалася для забезпечення протиправної діяльності групи.

У даний час проводиться робота на предмет причетності вказаних осіб до вчинення інших аналогічних злочинів.

Cанкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що співробітники СБУ блокували в Маріуполі діяльність міжнародного організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян. Оперативники встановили, що до складу банди входили вісім раніше судимих мешканців однієї з країн Південного Кавказу, Північної Африки та місцеві жителі. Керував угрупованням колишній так званий «смотрящий» за Авдіївкою на Донеччині.

Також співробітники Служби безпеки України затримали у Києві членів організованого угруповання, серед який був і діючий співробітник Нацполіції, які незаконно виготовляли і продавали  вогнепальну зброю.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду