Вимагали гроші у громадян: СБУ затримала членів міжнародного угруповання

12:13, 19 декабря 2018
Керував угрупованням колишній так званий «смотрящий» за Авдіївкою.
Вимагали гроші у громадян: СБУ затримала членів міжнародного угруповання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники СБУ блокували в Маріуполі діяльність міжнародного організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, передає прес-центр спецслужби.

Оперативники встановили, що до складу банди входили вісім раніше судимих мешканців однієї з країн Південного Кавказу, Північної Африки та місцеві жителі. Керував угрупованням колишній так званий «смотрящий» за Авдіївкою на Донеччині.

Зловмисники, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали від громадян, зокрема приватних підприємців, гроші. Суми за «вирішення питання» становили від вісімсот до одинадцяти тисяч доларів США. 

У разі несплати «данини» рекетири погрожували насильством і фізичною розправою. Співробітники СБУ задокументували декілька фактів протиправної діяльності представників банди.

Правоохоронці затримали в Маріуполі вісьмох зловмисників після одержання чергового траншу від місцевого підприємця у розмірі майже шести тисяч гривень. Серед затриманих була так звана довірена особа «злодія в законі», який намагався встановити свій вплив на території регіону.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили гроші та інші речові докази.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 КК України зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що бойовик із так званої інтербригади «П'ятнашки» спокійно живе і навіть займається бізнесом у прифронтовому Маріуполі.

Крім того, співробітники контррозвідки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області попередили диверсійний акт на об’єкті транспортної залізничної інфраструктури Харківщини.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду