Державне бюро розслідувань: Рада розгляне законопроект, онлайн-трансляція

11:35, 20 декабря 2018
На пленарному засіданні Рада розгляне низку важливих законопроектів.
Державне бюро розслідувань: Рада розгляне законопроект, онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України 20 грудня на пленарному засіданні розгляне важливі законопроекти, серед яких 5395-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань». Про це повідомляється на офіційному сайті Ради.

Законопроект №8121 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству» було направлено на доопрацювання.

Крім того, у порядку денному засідання вказано законопроект «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», законопроект «Про внесення змін до Розділу VІI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині» щодо перенесення терміну введення в дію».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що директор ДБР Роман Труба закликав народних депутатів підтримати законопроект № 5395-д при голосуванні в другому читанні і в цілому з урахуванням позиції ДБР.

Крім того, ми писали, що комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності приступив до розгляду ситуації навколо створення ДБР, яка склалася після відмови директора ДБР Труби розглядати подання зовнішньої конкурсної комісії про затвердження 27 переможців на посади керівників структурних управлінь центрального апарату та теруправлінь.

Комітет більшістю голосів прийняв рішення повернутися на найближчому засіданні комітету до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюро розслідувань» щодо уточнення окремих положень від 15.11.2016 №5395 з метою його підготовки до другого читання, з внесенням всіх необхідних правок.

Також нам стало відомо, що після рішення зовнішньої комісії ДБР звернутися з приводу ситуації з непризначенням 27 переможців конкурсу до парламентської органу, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 5 вересня провів засідання.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України