ГПУ завершила досудове розслідування у справі топ-менеджера Укргазбанку

16:50, 9 января 2019
Екс-заступника голови правління банку звинувачують в розкраданні державних коштів на суму 100 млн гривень.
ГПУ завершила досудове розслідування у справі топ-менеджера Укргазбанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях, спільно з Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови правління АБ «Укргазбанк» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України та за підозрою керівника однієї з дирекцій АБ «Укргазбанк» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008–2010 років колишній заступник голови правління АБ «Укргазбанк» (за інформацією ЗМІ, йдеться про Олексія Омельяненка) за попередньою змовою з діючим на той час керівником однієї з дирекцій АБ «Укргазбанк» організував схему щодо виведення державних коштів на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 млн грн та з метою подальшого заволодіння вказаними коштами.

За результатами досудового розслідування, 9 січня 2019 року прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт щодо вказаних обвинувачених скеровано до суду для розгляду по суті.

Зазначимо, що санкціями статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років і позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що співробітники Генпрокуратури затримали керівника одного зі структурних підрозділів комерційного банку. Зловмисниця вимагала та отримала від фізичної особи частину неправомірної вигоди, а саме 155 тис. грн, за безперешкодне придбання автомобіля Range Rover та приміщення у місті Києві, що перебували на балансі банку.

Також ми повідомляли, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.

Ще раніше стало відомо, що правоохоронці затримали посадовця столичної поліції, який, зловживаючи службовим становищем, привласнював премії підлеглих поліцейських.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей