Обшуки у адвоката Доманського: у ГПУ повідомили подробиці

21:16, 17 января 2019
Справа стосується відчуження за заниженою вартістю будинку.
Обшуки у адвоката Доманського: у ГПУ повідомили подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронні органи проводили в Києві обшуки у адвоката Андрія Доманського в рамках розслідування кримінальної справи за фактом відчуження за заниженою вартістю будинку на вулиці Сагайдачного, 25, на користь офшорної компанії. Про це заявила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган у Facebook.

«Генпрокуратура 17 січня провела обшуки у осіб, які за попередньою змовою, за участю з професійними адвокатами колегій адвокатів міста Києва та Київської області організували вчинення злочину та брали у ньому участь. На даний час обшуки завершені, слідчі проведуть аналіз вилученої документації», - повідомила вона.

Також Сарган зазначила, що Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Головного слідчого управління ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами приватизації за заниженою вартістю нежитлового будинку комунальної власності територіальної громади Києва по вул. П. Сагайдачного, 25, літ. «Д» загальною площею 381,3 кв. м на користь офшорної компанії та його подальшої легалізації, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями), ч. 2 ст. 233 (незаконна приватизація державного, комунального майна) та ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

У ГПУ додали, що будинок на вул. Петра Сагайдачного, 25, літ. «Д» розташовується в історичному ареалі міста Києва, на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

«Прошу у повідомленнях не маніпулювати прізвищем Вишинського у даному випадку, або ж перераховувати усіх клієнтів адвоката Доманського. Так буде правильно, оскільки провадження 2013 року», - написала Сарган. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що обшуки у адвоката Андрія Доманського були санкціоновані судом.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки