Готував теракти на нафтопроводах: СБУ затримала російського агента

07:25, 20 января 2019
Брат затриманого чоловіка є лідером проросійського «підпілля» на Одещині.
Готував теракти на нафтопроводах: СБУ затримала російського агента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 18 січня, Служба безпеки України викрила в Одесі пособника агентурної мережі антиукраїнського центру, підконтрольного адміністрації президента РФ та російським спецслужбам, якому було доручено організувати теракт на нафтопроводі Одеса – Броди. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Як зазначається, спочатку одесит виконував прості доручення від російських спецслужб – за гроші забезпечував роботу антиукраїнських спільнот у соцмережах. Коли йому наказали здійснити теракт на нафтопроводі, відмовився і зв’язався з українськими правоохоронцями.

Чоловік зізнався, що систематично їздив до тимчасово окупованого Криму та невизнаної Придністровської Молдавської республіки, де зустрічався з братом, колишнім активістом «Куликова поля» та дійсним координатором проросійського «підпілля» Одеської області, оголошеним у розшук.

Наразі українець активно співпрацює з українськими правоохоронцями та надає свідчення щодо протиправної діяльності учасників центру.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ викрила мешканку Одеси, яка через заборонені соцмережі розповсюджувала матеріали антиукраїнського характеру.

Крім того, російські спецслужби шляхом шантажу намагались змусити харківського підприємця збирати та передавати інформацію про пересування українських військових і техніки на прикордонних територіях.

Також співробітники Служби безпеки України зафіксували масові спроби використання спецслужбами РФ відкритого інструментарію соціальних мереж Facebook та Twitter з метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси