Нові ватажки бойовиків з’явилися на Донбасі: є подробиці

01:00, 23 января 2019
У «ДНР» відбулася ротація.
Нові ватажки бойовиків з’явилися на Донбасі: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У «ДНР» відбулася ротація – ватажок бойовиків Денис Пушилін зробив «главами адміністрацій» окупованих міст шістьох своїх прихильників, повідомляє Радіо Свобода.

Олександр Шатов (Шахтарськ). До війни був депутатом міськради цього ж міста від “Партії регіонів”. Випускник ДонНУ (маркетолог). У місті й за його межами відомий як бізнесмен і меценат. Володіє магазином будівельних товарів “Мастерок”. З моменту окупації Донбасу працює на бойовиків.

Ігор Лізов (Амвросіївський район). Також із Шахтарська. До війни теж був міським депутатом від Партії регіонів. Після початку окупації Лізов став секретарем відділення “ОД “Донецька народна республіка” у Шахтарську. Крім того, до цього часу має бізнес на підконтрольній Україні території: його мале підприємство “Росія” займається видобутком кам’яного вугілля та значиться у Державному реєстрі юридичних осіб як діюче.

Дмитро Лисенко (Чистякове). Від часів утворення т.зв “ДНР” працював в адміністрації Єнакієвого. Там Лисенко, зокрема, збирав підписи проти “порушення Україною умов Мінська”. Випускник Донецького університету економіки та права.

Олександр Скворцов (Сніжне). На початку 2000-х закінчив Харківську юридичну академію імені Ярослава Мудрого. Скворцов – фотохудожник, досі експонує свої роботи в Донецьку.

Олександр Спінул (Тельмановський район). До війни був донецьким бізнесменом. У 2015-му, коли тривало збройне протистояння на Донбасі, Спінул як глава підприємства групи “Керамет” (ГО “Інтеграл”, зареєстрованої під Києвом) отримав грамоту Українського союзу промисловців і підприємців.

Роман Харменков (Єнакієве). До війни працював у рідному місті стоматологом і доріс до головного лікаря медустанови. Також член “Партії регіонів”. Після створення т.зв “ДНР” очолював підконтрольні Росії “адміністрації” Єнакієвого, потім Горлівки, зараз знову повернувся у Єнакієве.

РосЗМІ писали про зв’язок Храменкова із сім’єю Януковича, зокрема, його сином Олександром Януковичем (також стоматологом), а місцеві – неодноразово згадували, що в місті Харменкова знають як людину племінниці Людмили Янукович.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що від початку війни на Донбасі 11 російських генералів керували «військами» угруповань «ДНР» і «ЛНР».  

Також повідомлялось, що Російська Федерація повністю відповідальна за ситуацію на окупованих територіях Донбасу і здійснює там повний контроль над бойовиками.

Крім того, українські військові завдали шкоди противнику, який намагався зробити вилазку до передових позицій ЗСУ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді