СБУ затримала небезпечного поплічника бойовиків

12:59, 24 января 2019
Затримали зловмисника в одному з дачних кооперативів Одеси.
СБУ затримала небезпечного поплічника бойовиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Одеській області співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури затримали чоловіка, який організовував надходження з Росії так званої «гуманітарної допомоги» бойовикам, передає прес-центр спецслужби.

Оперативникам вдалося встановити, що раніше судимий одесит з 2014 року перебував у складі однієї з російських громадських організацій. Там він опікувався збором «гуманітарки» та її переправленням на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей через непідконтрольні ділянки державного кордону.

Будучи прибічником ідеї створення на території південно-східної України так званої «Новоросії», зловмисник також виступав із підтримкою проросійських сепаратистів в Одесі. Навесні 2014 року, боячись притягнення до кримінальної відповідальності, чоловік виїхав до Росії, де знов займався збором «допомоги» для терористів.

Наприкінці минулого року він нелегально повернувся в Україну. Правоохоронці затримали зловмисника в одному з дачних кооперативів Одеси, де він переховувався від правосуддя. Під час слідчих дій за місцем його тимчасового проживання виявлено листування з ватажками терористів, фото- та відеоматеріали, що засвідчують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ викрила мешканку Одеси, яка через заборонені соцмережі розповсюджувала матеріали антиукраїнського характеру.

Крім того, російські спецслужби шляхом шантажу намагались змусити харківського підприємця збирати та передавати інформацію про пересування українських військових і техніки на прикордонних територіях.

Також співробітники Служби безпеки України зафіксували масові спроби використання спецслужбами РФ відкритого інструментарію соціальних мереж Facebook та Twitter з метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні.

Додамо, 18 січня Служба безпеки України викрила в Одесі пособника агентурної мережі антиукраїнського центру, підконтрольного адміністрації президента РФ та російським спецслужбам, якому було доручено організувати теракт на нафтопроводі Одеса — Броди.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області